Η ASBIS Hellas Συμμετείχε ως Χορηγός στο 10ο Συνέδριο DATA & AI

Η ASBIS Hellas, σε συνεργασία με τη Supermicro και την Pure Storage, είχε την τιμή να συμμετάσχει ως χορηγός στο 10ο συνέδριο DATA & AI, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024.

Το συνέδριο, το οποίο συγκέντρωσε κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τις νέες εξελίξεις στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της ανάλυσης δεδομένων (Data Analytics).

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, ο Horia Constantinescu, General Manager Pure Storage CEE, παρουσίασε τη διάλεξη πάνω στο βασικό θέμα “From Data to Value”, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα των Data Analytics και της Τεχνητής Νοημοσύνης στην σύγχρονη εποχή . Η παρουσίασή του επικεντρώθηκε σε τρία βασικά ζητήματα που επηρεάζουν το μέλλον των επιχειρήσεων και των τεχνολογικών υποδομών:

  • Η αυξανόμενη ζήτηση για ενέργεια: Με την ψηφιοποίηση και τη χρήση των δεδομένων να βρίσκονται σε συνεχή άνοδο, οι ανάγκες σε ενέργεια αυξάνονται διαρκώς. Ο κ. Constantinescu ανέδειξε την ανάγκη εύρεσης βιώσιμων λύσεων για την κάλυψη αυτών των αναγκών, καθώς και τη σημασία της ενεργειακής αποδοτικότητας.
  • Η πρακτική χρήση του public cloud: Ο κλάδος του cloud computing βρίσκεται στο επίκεντρο της τεχνολογικής ανάπτυξης, με όλο και περισσότερες εταιρείες να μεταβαίνουν σε δημόσιες υποδομές cloud. Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στη σωστή διαχείριση των πόρων του public cloud, καθώς και στους προβληματισμούς που προκύπτουν γύρω από την ασφάλεια και τη στρατηγική χρήση του.
  • Το ζήτημα της μετάβασης (migration): Η μετάβαση σε νέες τεχνολογικές πλατφόρμες αποτελεί πλέον πρόκληση για πολλές εταιρείες. Ο κ.Constantinescu ανέλυσε τη σημασία σωστού προγραμματισμού και στρατηγικής για τη διαχείριση του migration, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τα οφέλη των νέων τεχνολογιών.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανταλλαγή ιδεών και την παρουσίαση καινοτόμων λύσεων που θα διαμορφώσουν το μέλλον του AI και των δεδομένων. Θερμές ευχαριστίες στην εταιρία Boussias για την άψογη διοργάνωση και το OTE Academy για την εξαιρετική φιλοξενία.

Με την ενεργή συμμετοχή της στο 10ο DATA & AI Conference, η ASBIS Hellas επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της διαχείρισης δεδομένων.