Η Pure Storage είναι ξανά ηγέτης στο Magic Quadrant™ της Gartner® για το 2024, για τις κύριες πλατφόρμες αποθήκευσης.

Η Gartner δημοσίευσε το 2024 Gartner® Magic Quadrant™ για Κύριες Πλατφόρμες Αποθήκευσης. Η Pure Storage έχει αναγνωριστεί ως Ηγέτης για 11η χρονιά και κατέλαβε την υψηλότερη θέση στην ικανότητα να παραδίδει παραμένοντας καινοτόμος και οραματιστής για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. 

Διαρκής συνέπεια με σχεδιασμό για μια Πλατφόρμα Αποθήκευσης ως Υπηρεσία (Storage-as-a-service) 

Πάνω από μια δεκαετία, η Pure Storage ακολουθεί έναν τολμηρό και πρωτοποριακό δρόμο, την ώρα που άλλες εταιρείες στον τομέα της αποθήκευσης δεδομένων προσπαθούν να βάλουν διαφορετικά συστήματα και αρχιτεκτονικές να συνεργαστρούν όπως-όπως. Η Pure Storage προέβλεψε το μέλλον και επένδυσε σε ένα καινοτόμο σύστημα: να προσφέρει μια συνεπή πλατφόρμα StorageasaService που καλύπτει όλες τις ανάγκες αποθήκευσης, για πάντα. Μια πλατφόρμα που δεν επηρεάζεται από τις συνηθισμένες, συχνές αναβαθμίσεις του κλάδου κάθε δύο με τρία χρόνια και εξελίσσεται συνεχώς χωρίς διακοπές λειτουργίας ή διακοπή υπηρεσιών.  

Ήταν μια τολμηρή ιδέα, και η Pure Storage έπρεπε να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο κατασκευής της αποθήκευσης. Την ώρα που ο κλάδος εστίαζε σε πολλαπλά αλληλοκαλυπτόμενα συστήματα και αρχιτεκτονικές, η Pure Storage επικεντρώθηκε σε μια ενιαία πλατφόρμα, όπου όλα τα δεδομένα, ανεξαρτήτως τύπου, θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε μια κοινή, παγκόσμια αποθήκη. Αυτή η προσέγγιση απλοποίησε τη διαχείριση με ολιστικές πολιτικές, εξαλείφοντας την πολυπλοκότητα της διαχείρισης πολλαπλών συστημάτων. Το αποτέλεσμα; Μια απλοποιημένη αρχιτεκτονική με ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα και μια ενιαία επιφάνεια ελέγχου — η πραγματική βάση μιας ισχυρής πλατφόρμας StorageasaService

Επιπλέον, η Pure Storage πρωτοστάτησε σε κορυφαίες συμφωνίες επιπέδου υπηρεσιών συντήρησης/εγγύησης (SLAs) και με ενημερώσεις υλικολογισμικού που δεν διακόπτουν τη λειτουργία της μονάδας αποθήκευσης για οποιοδήποτε λόγο. Το προϊόν της όχι μόνο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, αλλά τις υπερβαίνει. Οι ακλόνητες δεσμεύσεις της προς τους πελάτες αντικατοπτρίζονται στο κορυφαίο Net Promoter Score της εταιρείας στον κλάδο, δείχνοντας το υψηλό επίπεδο ικανοποίησης και εμπιστοσύνης. 

Διαρκής Εξέλιξη & Καινοτομία

Η Pure Storage παραμένει στην κορυφή της έρευνας και ανάπτυξης (R&D). Ενώ άλλοι κατασκευαστές μονάδων αποθήκευσης έχουν περιορίσει ττηνη έρευνα για να μειώσουν το κόστος, η Pure Storage συνεχίζει να προωθεί την καινοτομία. Μόνο φέτος, έκαναν σημαντικές ανακοινώσεις που αλλάζουν τα δεδομένα: 

  1. Πρώτη εξειδικευμένη υπηρεσία αποθήκευσης για AI (τεχνητή νοημοσύνη): Το Evergreen//One™ για AI εγγυάται απόδοση αποθήκευσης για GPUs, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση, την εξαγωγή συμπερασμάτων και τα φορτία εργασίας υψηλής απόδοσης computing (HPC). Ενισχύει τη θέση της Pure Storage στο συνδρομητικό μοντέλο διαθέσιμης χωρητικότητας και εισάγει τη δυναμική δυνατότητα αγοράς βάσει αναγκών απόδοσης και όγκου δεδομένων, εξαλείφοντας την ανάγκη για πρόβλεψη ή αγοράζοντα υπερβολικά από πριν. 
  2. Πρωτοποριακή αυτοματοποίηση αποθήκευσης: Το Pure Fusion ενσωματώνει και βελτιστοποιεί τις αποθηκευτικές οντότητες για δομημένα και μη δομημένα δεδομένα, τόσο σε φυσικές εγκαταστάσεις όσο και στο cloud. Ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα Purity, το Pure Fusion σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε ολόκληρη την πλατφόρμα της Pure Storage. 
  3. Πρωτοποριακό δημιουργικό AI copilot για αποθήκευση: Η Pure Storage ανεβάζει τον πήχη για την απλότητα, παρουσιάζοντας το πρώτο AI copilot για τη διαχείριση αποθήκευσης μέσω φυσικής γλώσσας. Αυτό εκμεταλλεύεται δεδομένα από χιλιάδες πελάτες, καθοδηγώντας τις ομάδες παροχής λύσεων μέσα από περίπλοκα ζητήματα απόδοσης και διαχείρισης, προλαμβάνοντας προβλήματα ασφαλείας. 
  4. Αξιολόγηση ασφάλειας με βάση τη νοημοσύνη: Παρέχει ανεμπόδιστη ορατότητα στους κινδύνους ασφάλειας σε όλα τα συστήματα αποθήκευσης που διαθέτει κάποιος, προσφέροντας πρακτικές προτάσεις για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας απέναντι στις κυβερνοαπειλές. Δίνει βαθμολογίες αξιολόγησης και βέλτιστες πρακτικές για εναρμόνιση με τα πρότυπα NIST 2.0 και ενίσχυση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς. 
  5. Πρωτοποριακή ανάληψη ευθύνης για την κατανάλωση και το χώρο επ’ αμοιβή: Η Pure Storage αναλαμβάνει το κόστος ενέργειας και χώρου ικριωμάτων των πελατών της μέσω του Evergreen//One, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας κατά 10 φορές. Αυτή η λύση βοηθά τις ομάδες IT να διαχειριστούν τα αυξανόμενα κόστη ενέργειας και τους περιορισμούς χώρου, καθώς τα AI workloads απαιτούν περισσότερη ενέργεια και οι ανάγκες των data centers αυξάνονται. 

Όχι τυχαία λοιπόν, η Pure Storage ανακηρύσσεται για μία ακόμη χρονιά ηγέτης στο Gartner® Magic Quadrant™ για τις κύριες πλατφόρμες αποθήκευσης, κατακτώντας για 11η χρονιά* και κατέλαβε την υψηλότερη θέση στην ικανότητα να παραδίδει παραμένοντας καινοτόμος και οραματιστής για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Η Pure Storage προσφέρει την καινοτομία και την ευελιξία που χρειάζονται οι πελάτες, εξελισσόμενη παράλληλα μαζί τους. Δεν είναι απλώς μέρος της σημερινής λύσης, αλλά είναι έτοιμη να καθοδηγήσει τους πελάτες της στις ευκαιρίες του αύριο. 

Μπορείτε να κατεβάσετε τώρα την πλήρη αναφορά του Gartner® Magic Quadrant™ για να δείτε την αξιολόγηση και να μάθετε περισσότερα για τις λύσεις της Pure Storage. 

**Αυτό περιλαμβάνει πέντε χρόνια ως ηγέτης στο Magic Quadrant για Solid-State Arrays και τώρα έξι χρόνια ως ηγέτης στο Magic Quadrant για κύρια αποθήκευση. 

Άρθρο του Ajay Singh